Ondersteuning voor mantelzorgers

Tijdens het schilderen met iemand met dementie heb ik op een fijne en toegankelijk manier contact. Het schilderen is namelijk een non-verbale manier om met elkaar tot iets moois te komen.

Hoe blijf je als mantelzorger op een goede manier in contact met iemand met dementie? Naast praktische hulpvragen leven er vaak ook vragen over een goede benadering tijdens de alledaagse momenten.

Praktijk Denise ziet graag naast degene met dementie ook de mantelzorgers. Zodat ook zij op andere momenten op een gemakkelijke en non-verbale manier een mooi moment kunnen creëren met degene met dementie. Tijdens één van de sessies bespreek ik samen met de mantelzorgers hoe het contact verloopt en wat voor vragen er leven.

Leer op een leuke en snelle manier om zulke dierbare momentjes te creëren. Het geeft een korte onderbreking op een dag. Een ontspannen moment waarin je samen iets kunt delen.

Moment van ontspanning

Het is ook mogelijk om samen met iemand een beeldend werk te maken. Een bijzondere en blijvende herinnering. Waarin een positief en plezierig moment zichtbaar wordt.

Het doel is om iets moois te ervaren, plezier te hebben en te ontspannen. Individuele ondersteuning voor de mantelzorger of samen met de hulpvrager.
Het beeldend werken brengt ons in beweging en heeft effect op ons welzijn. Het brengt ontspanning en het geeft energie om in onze kracht te blijven staan.

‘’Kunst schept een wereld waarin we nog samen kunnen zijn’’
Mark Mieras(2018)

Wilt u kennis maken met de begeleiding van de beeldende therapie?

Maak gebruik van een strippenkaart!

– Iemand met dementie ontdekt wat hij of zij nog kan laten ontstaan in een kunstzinnig werk.
– Als mantelzorger ontvang je handige tips en handvatten om ook zelf deze momenten te creëren.