Beelden zeggen meer dan duizend woorden

De beeldende therapie maakt gebruik van schilderen, tekenen en boetseren om beelden te creëren. Beelden komen we overal tegen. In de kunst, maar ook op straat in reclame, televisie of je eigen interieur. Overal wordt gebruik gemaakt van kleur en vorm om een sfeer neer te zetten of om anderen iets duidelijk te maken. Zoals de kleur blauw vaak wordt gebruikt als symbool voor water of rust. Rood voor waarschuwing of de liefde. In een museum kun je beelden zien die je mooi of niet mooi vindt, die je raken of juist helemaal niets doen. Ook is er vaak herkenning in een beeld. Dit is individueel bij iedereen weer anders. Zo kun je met beelden iets van jezelf laten zien of iets van jezelf erin terugvinden.

De beeldende therapie sluit met kleur, vormen en beelden aan bij verschillende hulpvragen. Wat is hier nodig? Wat herken je in je eigen werk? Wat zou je liever anders willen?

Door ervaring leert men

In de therapie wordt samen gekeken wat de hulpvraag precies is en hoe dit zichtbaar wordt in het beeldend werk. Of hoe dit ervaren wordt tijdens het proces van het maken van een eigen werk.

De therapie is gericht op de ervaring en niet op resultaat. Iemand wordt uitgenodigd om zelf iets vorm te geven met kleur en vorm. Het geeft iemand de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier iets van zichzelf te uiten. Er is geen ervaring nodig om aan de slag te gaan met verf, krijt of klei. Het is een middel om inzicht te krijgen en jezelf te ontwikkelen. Het beeld maakt zichtbaar waar iemand op dat moment staat en het geeft handvatten waar iemand naartoe wilt groeien.

Praktijk Denise voor volwassenen

Heb jij een hulpvraag? Wil jij groeien en jezelf ontwikkelen? De beeldende therapie kan jou dat stukje inzicht geven wat je nodig hebt. Neem gerust contact met mij op. Een eerste kennismaking is altijd gratis en vrijblijvend.