Denise vrijburg Beeldende therapie

Praktijk Denise in Kaag en Braassem

Als beeldend therapeut zet ik mij in voor ouderen, mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het schilderen en tekenen biedt de mogelijkheid om het eens op een andere manier te bekijken. Tijdens de begeleiding kan iemand, ondanks alle onzekerheid, toch een stukje acceptatie en zelfvertrouwen ervaren.

Ook voor volwassenen biedt Praktijk Denise de mogelijkheid beeldende therapie te ervaren. Door middel van individuele sessies of workshops. Samen kijken we naar jou hulpvraag en wat de beeldende therapie voor jou kan betekenen. Neem gerust contact met mij op. Lees meer.

Ouderen en mensen met dementie

Bij iemand met dementie gaan de dingen misschien niet meer zo goed als vroeger, maar er kan nog steeds plezier zijn tijdens een nieuwe ervaring.

Tijdens het proces van dementie verandert er veel. Zowel bij degene met dementie als de omgeving. Praktijk Denise begeleid ouderen en mensen met dementie in zorginstellingen of bij mensen thuis. Ik vind het iedere keer weer bijzonder wanneer het iemand vertrouwen geeft of dat het iets geprikkeld heeft!

Ik vind het belangrijk dat iemand zich volwaardig kan blijven voelen tot het laatste moment. Als beeldend therapeut hoop ik hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen!

”Ook bij iemand met dementie kan nog innerlijke groei plaatsvinden. We zien mensen met dementie pogen om de wereld opnieuw te veroveren met dat wat nog goed functioneert van het denken, voelen en willen”.
Jan Pieter van der Steen (2009)

Praktijk Denise ontving in 2018 de onderscheiding Dementievriendelijk vanuit Alzheimer Nederland.

In de gemeente Kaag en Braassem ben ik aangesloten bij de werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem.

Wij zijn actief in de gemeente om iedereen op de hoogte te brengen wat dementie is en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Iedereen kan een training volgen via www.samendementievriendelijk.nl. Samen zorgen we voor een dementievriendelijke gemeente!

Workshops Intuïtief schilderen in de natuur
Naast mijn werk in de zorg voor ouderen wil ik iedereen de mogelijkheid geven om de beeldende therapie te ervaren. Het werken met kleur en vorm kan ook jou helpen om het eens van een afstandje te bekijken, of iets nieuws te ervaren om zo tot nieuwe ontdekkingen te komen.

Of om gewoon even een middagje te ontspannen…