Schilderen in de natuur, oktober 2016

8 en 15 oktober hebben twee dagen plaatsgevonden van schilderen in de natuur. Op een boerderij, in de Vrouwvennepolder in Oud Ade. De ene dag hadden we wat meer geluk met het weer, maar dat maakte het niet minder tot een succes. Ook in de kou en regen hebben we genoten van de omgeving en de koeien die ons toeriepen. Het natte weer nodigde ons uit om ook een beetje te kliederen met de verf, en te kijken wat er gebeurde met de verf.

Met een theepauze tussendoor konden we daarna warm en met een frisse blik verder aan het schilderij. Ieder heeft zijn eigen proces doorlopen, op zoek naar zijn eigen intuïtie, loskomen van je eigen oordeel. Afstand nemen en weer verder. Even stoeien, uitproberen en spontaan iets toevoegen met een opvallende kleur. Spelenderwijs kwamen we tot verrassende en inspirerende beelden.   

Deze twee dagen hebben mij weer geïnspireerd een vervolg te geven aan schilderen in de natuur. Ik heb er onwijs van genoten.

Bedankt en tot ziens! Tot de volgende keer op weer een bijzondere plek in de natuur.


Rianne 20 november 2016 om 13:24

Aan het begin was het moeilijk om vanuit intuïtie te schilderen, maar met de persoonlijke begeleiding van Denise ging dit steeds beter. Het eindresultaat heeft mij dan ook erg verrast; een weerspiegeling van gedachten en gevoel op dat moment. Een zeer inspirerende middag!

Joyce 10 december 2016 om 15:39

Mooie ervaring! Genoten van een dagje ontspannen in de natuur. Zonder veel ervaring te hebben met schilderen heb ik door de handige tips in verschillende stappen een mooi resultaat kunnen creëren. De workshop is een aanrader voor iedereen!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *